Наближаються новорічні свята… Кожна дбайлива господиня бажає пригостити смачним десертом свою сім’ю і гостей. Майстер виробничого навчання Холод Ю.Ю. провела разом з учнями груп 33КП та 32КП майстер-клас французький десерт на Різдво «Різдвяне поліно». Юлія Юріївна зацікавила присутніх історією виникнення цього виробу, розкрила тонкощі приготування та оформлення його.
Бісквітний рулет «Різдвяне поліно» символізує незгорілу колоду зі святкового вогнища. У Франції та Італії до вибору різдвяної колоди ставилися дуже відповідально. Голова сім’ї клав її у домашнє вогнище, поливав олією, підігрітим вином, натирав сіллю і загадував бажання. Святкове поліно стало повністю їстівним у кінці ХІХ століття. Господині кажуть: «Чим більше десерт подібний на дерев’яний оригінал, тим більше щастя «Різдвяне поліно» принесе у дім».