"Педагогічні орієнтири-2018". Релакс. День 3-й і 4-й
Одне з важливих завдань сучасної освіти – виховати фізично, морально, соціально, духовно здорову людину. Справедливими є слова: "Гроші втратив – нічого не втратив, час втратив – багато втратив, здоров’я втратив – все втратив".
Чи інше: "Здоров’я – це ще не все, а все інше без нього – ніщо". За останні роки збільшилася кількість учнівської молоді, віднесеної за станом здоров’я до спеціальних медичних груп.
Людина сьогодні звикла сподіватися не на захисні сили свого організму, а на могутність медицини. Академік Амосов стверджував: "Щоб бути здоровим, потрібні власні зусилля, постійні і значні. Замінити їх не можна нічим".
І сьогодні ми , викладачі та майстри, намагалися довести, що бажаємо і здатні пропагувати здорове життя. У фітнес-залі нас приємно зустріли викладачі фізичної культури: Оджубійський Олексій Сергійович, Павлюк Василь Олексійович та Сазонова Діана Юріївна і запропонували нам елементи оздоровчої аеробіки як основного засобу зміцнення здоров’я.
Ми із задоволенням і натхненням виконували під музику загальнорозвиваючі й танцювальні вправи, об'єднані в комплекс. Заняття оздоровчою аеробікою стимулюють роботу серцево-судинної й дихальної систем, позитивно впливають на імунну систему. А ще заняття аеробікою – це поліпшення психічного стану, зняття стресів.
Так, завтра у декого будуть боліти м'язи, але результат очевидний – потреба у систематичних заняттях спортом.
Вдячність Комзоловій Н.Ж. за фото, що залишилися на згадку.
Другу частину 4-го дня (не)конференції ми провели в їдальні, де викладач школи етики та етикету Удовіченко Наталія Едуардівнарозказувала про основні правила поведінки за столом. І не тільки розказувала, а й показувала, як правильно розгорнути й покласти на коліна серветку, як тримати виделку, ніж, келих; як їсти перші та другі страви. Здавалося б, звичайні речі… Проте скільки тут тонкощів, які треба знати! Дехто зауважить: щоб поїсти, можна обійтися й без правил етикету. Звісно, можна. Але знання правил в багатьох випадках спрощує спілкування. Наприклад, сигналом, що можна починати трапезу, є розгортання господинею серветки. Коли ж вона згорнула серветку й поклала на її на стіл, – це знак, що час гостям збиратисяJ
Колеги, що були присутні на заході, відмітили доброзичливу атмосферу, яка панувала в залі. Наталія Едуардівна поводилася як мудрий, тактовний викладач, тому ніхто не боявся помилитися, зробити щось не зовсім правильно. Люди ставили питання, а значить тема етикету для них важлива.